اجرای دکوراسیون داخلی و نما
اجرای دکوراسیون داخلی
فاز اجرایی دکوراسیون داخلی طراحی شده را اجرای دکوراسیون داخلی می گویند. این مرحله از اهمیت بسیار خاصی در زمینه دکوراسیون داخلی ساختمان به حساب می آید زیرا نیازمند کار تخصصی است تا طراحی از پیش انجام شده که به تایید کارفرما رسیده است، به صورت کاملا دقیق اجرا شود. طراحی دکوراسیون داخلی عموما به شکل سه بعدی می باشد و در زمان اجرا باید با جزئیات بیشتر به طور کامل اجرا شود. اصل اجرای دکوراسیون داخلی آن است که طرحی که بر اساس خواسته و سلیقه کارفرما طراحی شده و به تایید رسیده است بدون کوچکترین تغییری اجرا شود و مجری بتواند امانتدار طرح بوده و تغییری در آن ایجاد ننماید. این مهم جز با داشتن تیم مجری قدرتمند، با تجربه و دارای مدیریت یکپارچه امکان پذیر نخواهد بود. گروه معماری پادیاو کارنامه درخشانی در زمینه اجرای کامل طرح های دکوراسیون داخلی بدون هیچگونه تغییری داشته و همواره نشان داده است که اجرای طرح های مختلف در کشور ما نیز ممکن است.
برخی از طرح های دکوراسیون در عمل قابلیت اجرایی ندارند. گروه معماری پادیاو با سال ها تجربه و دانش فنی قبل از اجرای طرح به بررسی قابلیت اجرای آن می پردازد. در این صورت به کارفرما اعلام می شود که اجرای این طرح چالشی بوده و ممکن است هزینه بیشتری نیاز داشته باشد. در صورت تایید کارفرما اجرای کار آغاز می شود و یا در صورت خواست ایشان، تغییرات در راستای اجرایی کردن طرح در آن اعمال می شود. پس از تایید تغییرات توسط کارفرما، فاز اجرایی آغاز می گردد.
اجرای نما ساختمان در انواع سبک های اجرایی با قیمت مناسب و کیفیت عالی
اجرای نما ساختمان با استفاده از مصالح مختلفی همچون سنگ، سیمان، شیشه، چوب، آجر و کاهگل صورت میگیرد. مراحل اجرای نما شامل سه مرحله طراحی، زیرسازی و در نهایت اجرا است. اجراي نمای خشک، با استفاده از پیچ و مهره صورت میگیرد. قیمت اجرای نمای سازه های ساختمانی بر اساس هر مترمربع تعیین میشود. انتخاب سبک و نوع روش اجرا و همچنین تجربه مهندس ناظر، بر این قیمت تأثیرگذار است. اجراي نما بدون داربست احتیاج به نیروی متخصص داشته و هزینه بالاتری نیز خواهد داشت. اما در مقابل، افزایش ایمنی و افزایش سرعت کار را در پی دارد.
جهت اجرای تخصصی نما در استان کرمان و هرمزگان با بهترین کیفیت، با گروه مهندسین پادیاو تماس بگیرید.
برخی از خدمات گروه مهندسین پادیاو در زمینه اجراي نما ساختمان
اجرای نما ساختمان در انواع سبک های اجرایی با قیمت مناسب و کیفیت عالی تخصص ماست. برخی از خدمات ما در این زمینه به قرار زیر است:
-
- 1-اجرای نمای رومی با سنگ و سرامیک
- 2-اجراي نمای استرچ متال
- 3-اجرای نما روی هبلکس
- 4-اجرای نماي سمنت برد
- 5-اجراي نمای سیمانی
- 6-اجرای نما با سیمان سفید
- 7-اجرای نمای کاهگلی
- 8-اجرای نماي مینرال
- 9-اجراي نمای آجری
- 10-اجرای نما لمبه
- 11-اجراي نمای شیشهای
مراحل اجرای نمای ساختمان
اجرای نما از ابتدا تا انتها شامل سه مرحله است:
-
- طراحی نما: توسط مهندس معمار انجام میشود و نقش مهمی در چشم انداز ظاهری یک سازه ساختمانی دارد.
- زیرسازی یا شاسی کشی: ایجاد بستری مناسب و سطحی صاف برای اجرای نمای مورد نظر در سازه ساختمانی.
- اجرا: اتصال مصالح مورد استفاده به سطح صاف حاصل از مرحله قبل است. این اتصال با پیچ و مهره، ملات یا آداپتور صورت میگیرد.
همانطور که گفته شد، زیرسازی مجموعه عملیاتی است که طی آن بستری مناسب و سطحی صاف برای اجرای نما مورد نظر در سازه ساختمانی ایجاد میشود. زیرسازی مهمترین مرحله اجرایی است. هرگونه اشتباه، کم کاری یا اهمال در آن، علاوه بر اینکه ممکن است منجر به خرابی و ایجاد هزینهای اضافی خواهد شد. خطرات احتمالی سقوط مصالح به دلایلی مانند بارندگی، طوفان، زلزله یا منجمد و منبسط شدن ناشی از تغییرات دمایی نیز وجود دارد.
شاسی کشی یا همان زیرسازی نیز خود شامل مراحلی است:
-
- انتخاب مصالح مورد نیاز
- انتخاب پروفیل مناسب
- تهیه نقشه فاز 2 شاسی کشی
- نبشی کشی
- ریسمان کشی
هر یک از مراحل مذکور در ادامه شرح داده شده است.
1- انتخاب مصالح مورد نیاز
انتخاب مصالح مورد نیاز بر اساس سبک اجرایی تعیین میشود. به عنوان مثال، سنگ از جمله مصالح اصلی در اجرای نمای رومی است. یا برای نمای آجری، باید از آجر استفاده شود. مرغوبیت مصالح مهم است. انتخاب و خرید مصالح مرغوب، علاوه بر اینکه نمای کار را تمیز و شیکتر ارائه میدهد، ماندگاری بهتری نیز خواهد داشت. عواملی مانند شرایط اقلیمی منطقه نیز بهتر است در انتخاب نوع مصالح در نظر گرفته شود.
2- انتخاب پروفیل مناسب
در اجرای برخی از نماهای برجسته، از پروفیل های فلزی (با ابعاد 40×40، 60×40 و 80×40) به عنوان زیرسازی استفاده میشود. به عنوان مثال، از نبشی برای زیر سازی نماهای رومی و کلاسیک که با سنگ اجرا میشود، استفاده میگردد. در مورد نماهای سیمانی،رابیتس نیز مورد استفاده قرار میگیرد. مقاومت پروفیلها در برابر زنگزدگی، خوردگی و پوسیدگی مهم است و بهتر است تا حد امکان آلیاژهای مقاوم انتخاب شوند.
3- تهیه نقشه فاز دو
نقشه فاز 2 شاسیکشی شامل اطلاعات مربوط به نما است. اطلاعاتی مانند نوع پروفیل مورد نیاز، مشخصات مقاطع (ابعاد و ضخامت)، محل اتصال شاسیکشی به سازه، نوع جوش و ابعاد جوش. نقشه فاز 2 در مرحله طراحی معماری توسط مهندس طراح تهیه میشود.
4- نبشی کشی و ریسمان کشی
نبشی پرکاربردترین پروفیل ساختمانی است که برای زیرسازی نماها مورد استفاده قرار میگیرد؛ به همین دلیل است که این مرحله در اصطلاح نبشی کشی نام دارد. اما علاوه بر آن، از ناودانی، تیرآهن، قوطی، توری رابیتس و میلگرد ساده نیز بسته به شرایط پروژه میتوان استفاده کرد. به عنوان مثال، در نماهای سیمانی از رابیتس استفاده میشود؛ هنگام استفاده از رابیتس، میلگرد هم نیاز میشود.
بعد از نبشیکشی نوبت به ریسمانکشی میرسد. ریسمانکشی با کمک به اصلاح فرورفتگیها و برجستگیهای موجود در نما، به تراز شدن نما کمک میکند.
روش های اجرای نما ساختمان چگونه است؟
در اجرای نمای ساختمانها از مصالح مختلفی استفاده میشود. معمولاً نوع مصالح مورد استفاده در اجرا بر تعیین روش اجرایی بر اساس تأثیرگذار است. بر این اساس، اجرای نمای یک سازه ساختمانی میتواند به روش های زیر صورت گیرد:
-
- اجراي نما با ملات سیمان
- اجرای نما خشک (با پیچ و مهره)
- اجراي نما با چسب
- اجرای نما با آداپتور (برای نماهای شیشهای)
1- اجراي نما ساختمان با ملات ماسه سیمان
استفاده از ملات ماسه سیمان از رایجترین روشهای اجرای نمای سازههای ساختمانی است که از گذشته مورد استفاده قرار داشته است. بنابراین، یک روش سنتی محسوب میشود. استفاده از این روش گرچه ممکن است سرعت اجرای کار را کمی پایین آورد اما مزیتی دارد که ارزش استفاده را بالا میبرد و آن پیوند مستحکم مصالح نما با جدار اصلی ساختمان است. این پیوند قوی احتمال سقوط سنگ نما را کاهش میدهد. استفاده از ملات ماسه سیمان مزیت دیگری نیز دارد. اینکه اگر نمای ساختمان تراز نباشد، قرارگیری ملات بر جدار سازه، عدم تراز بودن را کم کرده و میزان خطا را کاهش میدهد. دوغاب ملات ماسه سیمان میتوان موجب کثیف شدن ظاهر نما شود که این البته در حین پیشرفت کار توسط نیروی اجرایی پاک میشود.
2- اجرای نمای خشک
زمانی که برای تعبیه سنگ یا سایر اعضای نما، بجای ملات ماسه سیمان از پیچ و مهره های مخصوص استفاده شود، اجرای نما به صورت خشک است. برای اجرای این روش باید از نیروهای متخصص و با تجربه استفاده کرد. میتوان اجرای آن را به کارگران ساده هم آموزش داد. اجرای نمای ساختمان به روش خشک مزایایی دارد؛ از جمله:
-
- عدم نیاز به داربست
- عدم ایجاد ضایعات ساختمانی
- افزایش سرعت اجرا و پیشرفت کار
- مناسب برای ساختمان های بلند مرتبه
- عایق بندی صوتی و حرارتی ساختمان پس از اجرا
3- اجرای نما ساختمان با چسب
در این روش جهت اتصال مصالح ساختمانی به نما، از چسب های مخصوص استفاده میشود. انواع مختلف چسب وجود دارد. بسته به نوع مصالح مصرفی، چسب متناسب با آن مورد استفاده قرار میگیرد. بدیهی است که کیفیت چسب و انتخاب صحیح آن در ماندگاری مصالح نما بر سطح دیوار حرف اول را میزند. قبل از استفاده از چسب، لازم است از مادهای به نام پلاستر سیمانی استفاده شود. پلاستر سیمانی در واقع نقش زیرساز را دارد و کمک میکند تا مصالح آغشته به چسب، به نحو بهتری به دیوار بچسبد. از مزیتهای این روش، کاهش حرکات ارتعاشی آجر و کاشی به دلیل خاصیت الاستیکی چسب است. نکته مهم، دقت مهندس یا استادکار ناظر در زمان اجرا است. اگر در حین کار، آب به پشت مصالح نفوذ کند، در فرایند چسبیدن اختلال ایجاد میشود. از طرف دیگر، یخ زدن آب سبب جدا شدن مصالح نما و سقوط آن خواهد شد.
4- نحوه اجرای نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیتی ساختمان در سالهای اخیر مورد استقبال بسیاری از کارفرمایان قرار گرفته است. کامپوزیتها محصولات مهندسی شدهای هستند که از دو شیت آلومینیوم و یک لایه پلاستیک پلی اتیلن ساخته شدهاند. برای نماهای کامپوزیتی، از پنل ها یا صفحات کامپوزیت آلومینیومی استفاده میشود و زیرسازی معمولاً به روش فلزی انجام میگیرد. این زیرسازی میتواند از جنس آلومینیوم یا فولاد باشد. سپس با استفاده از پیچ و مهره یا پرچ کاری، ورق آلومینیوم به شاسی کشی فولادی اتصال داده میشود. در فواصل بین ورقهای نصب شده، از نوارهای فلزی یا چسب پلی اورتان و یا رزین سیلیکونی استفاده میشود. این کار علاوه بر زیباتر کردن نما، نوعی عایق برای صفحات کامپوزیت است و از ورود آب به زیر صفحات جلوگیری میکند. از پنلهای آلومینیومی کوچک لوزی شکل، میتوان برای ایجاد افکتهای منحصر به فرد در نما استفاده کرد. علاوه بر این، ظاهری ظریف و مدرن به ساختمان میبخشد. استفاده از کامپوزیت آلومینیوم این حالت را ایجاد میکند که ظاهر سازه بسته به نحوه تابش نور و زمان روز تغییر کند و در هر زمان از شبانه روز، چهرهای خاص به ساختمان میبخشد.
اجرای نمای کامپوزیت مزایای خاص خود را دارد؛ از جمله اینکه:
-
- روش نصب و مونتاژ ساده است.
- سرعت نصب در این روش بیشتر است.
- استفاده از آن باعث کاهش وزن مرده ساختمان میشود.
- ماندگاری بالایی داشته و برای همۀ اقلیم ها مناسب است.
- خاصیت ضد آتش و ضد مغناطیسی دارد.
- به راحتی قابل شستشو است.
- تنوع در رنگ و طرح.
با همه مزیتهایی که گفته شد، نمای کامپوزیت مانند هر نمای دیگری، نقصهای خاص خود را دارد. از جمله اینکه در برابر ضربه ها تغییر شکل میدهد و در برابر باد و طوفان نیز مقاومت بالایی ندارد.
قیمت اجرای نما
-
- سبک نما.
- نوع مصالح و میزان مرغوبیت مصالح مورد استفاده در کار.
- نوع روش اجرای نما (اجرا با ملات ماسه سیمان، خشک و یا با چسب).
- دستمزد مهندس ناظر، استادکار و کارگران.
قیمت اجرای نمای سازه های ساختمانی بر اساس هر مترمربع محاسبه میشود. از میان سبکهای مختلف معماری که برای طراحی نما مورد استفاده قرار میگیرد، اجرای نمای سنگی ساده و آجری، کم هزینهتر است. قیمت اجرای نمای کلاسیک و رومی بالاتر است. قیمت نمای اسپایدر که نوعی نمای شیشهای است، بالاتر از سایر سبکهاست. هزینه نمای کامپوزیت شامل نوع ورق کامپوزیت، قیمت پروفیل (به عنوان شاسی) و هزینه نصب ورق کامپوزیت میباشد.
اجرای تخصصی نما با پیمانکاران با سابقه
اجراي تخصصی نمای سازه خود را به گروه مهندسین پادیاو بسپارید؛ زیرا تمهیداتی فراهم کردهایم تا:
-
- با یک تیم حرفهای و قابل اعتماد کار کنید.
- بهترین و باکیفیتترین مصالح را در پروژه خود داشته باشید.
- ظاهر و نمایی شکیل و شیک و در عین حال ایمن به سازه خود ببخشید.
- پروژه خود را با بالاترین کیفیت و اقتصادیترین صورت ممکن به اتمام برسانید.
- زمان را از دست ندهید!